Home
Geschiedenis
Optredens
Repetoire
CD
Bezetting
Bestuur
Member Only
Foto's
Contact

De Blue Tone Big Band is één van de oudste big bands van Nederland. De band is opgericht in 1949 onder de naam “Dansorkest van de Dienst Publieke Werken van de Gemeente Amsterdam” om de festiviteiten rondom het 100-jarig bestaan op te luisteren. De eerste dirigent was Jan Prent, hoofd van de afdeling "Onderhoud gebouwen en gemeentewerkplaatsen". 

Toen het ambtenarenbestand van de band bijna tot nul was gereduceerd, is in 1973 gebruik gemaakt van het aanbod van de PTT personeelsvereniging "Expres" om naar hen over te stappen. De band werd toen omgedoopt in "The Expressions”. Toen de PTT ging privatiseren, moest meer dan 50% van de leden PTT’er zijn. Dat was niet het geval en er moest naar een ander "onderdak" worden gezocht. Deze werd in 1990 gevonden bij de Amsterdamse dansschool "Ben Gobits". De naam van de band wijzigde in “Ben Gobits Big Band”. Enkele jaren later kwam een einde aan de samenwerking met de dansschool. In 1995 werd gekozen voor de huidige naam “Blue Tone Big Band”. 

De band heeft in de loop der jaren vele dirigenten gehad: Jan Prent, Eddy Lohmann, René Plemp, Guus Spelten, Ger Smit en Paul van Duyn. De band staat inmiddels al 30 jaar onder leiding van Bart Tuinman. Onder zijn leiding is het repertoire enorm uitgebreid met ouder en moderner big band werk.